De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hoe een politiek project betalen; Argentinië, de handleiding

Hoe een politiek project betalen; Argentinië, de handleiding

donderdag 27 juli 2023 07:57
Spread the love

In Argentinië zijn de grondstoffen schaars, of zelf dat was maar tijdelijk. Toch hoe doen ze het, ze hebben alles, maar wel de slechtste politiekers van de wereld. En daarom vonden ze El Paso uit, een interne publieke voorverkiezingen. De partijen mogen kandidaten voorstellen voor hun partij en daaruit mag de bevolking kiezen wie die partij mag vertegenwordigen in de echte verkiezingen. Dus één ieder moet met een project komen…

Juan Grabois is een nieuwe Evo Morales, die zijn weg naar boven vecht en steun vindt. Hij heeft steun vermoedelijk van de Braziliaanse Juan Grabois stichting. Hij voert intern oppositie tegen Sergio Massa bij de peronisten, omdat hij vindt dat er oppositie moet komen en dat Massa zo maar geen ticket mag krijgen naar de eerste ronde.

Massa is een staatspolliticus van de peronisten, het manusje dat de macht krijgt na twintig jaar hard werken of dat zeggen ze allemaal rond hem, hij heeft geld en kan zeggen wat willen jullie en kan dat berekenen en afleveren.

Dan de interne van centrum-rechtsen van Juntos Por el Cambio Horacio Rodríguez Larreta tegen Patricia Bullrich die halen hun geld bij het IMF.

En Extreem-rechts, dat is de kandidaat van Milei wordt verdacht dat hij een project zal afleveren waarvoor als je betaald wordt om op zijn lijst te staan je mag opkomen. 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!