De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gevangenis Nijvel in Lockdown
ACV Justitie

Gevangenis Nijvel in Lockdown

vrijdag 9 oktober 2020 14:35
Spread the love

 

De gevangenis van Nijvel is donderdag 8 oktober omwille van een toenemend aantal besmette Covid-19 gedetineerden (momenteel reeds 8) volledig van de buitenwereld afgesloten. Er zal uitgebreid getest worden om een duidelijk zicht te krijgen op het totale aantal besmetten.

Door de versoepelde bezoekregeling grijpen de besmettingen wild om zich heen. Wat wij reeds langere tijd voorspelden is nu realiteit! Dit had vermeden kunnen worden!

Naar aanleiding van de versoepeling van het bezoekregime en de herinvoering van ongestoord bezoek hebben wij met volharding gepleit voor uitvoerig testen en voldoende medische isolatie om te vermijden dat er grote groepen besmet geraken.
De directeur-generaal wilde tot op heden niet luisteren, met deze toestanden als gevolg. Door onze stakingsaanzegging wordt dit maandag wel terug op het hoogste niveau besproken.

Wij pleiten er voor een zo groot mogelijk aantal testen in te zetten om zowel personeel als gedetineerden te behoeden van massale besmetting in de gevangenissen. Hoe meer en frequenter men kan testen, hoe beter men de besmettingen in kaart kan brengen, dit ook om te vermijden dat onze essentiële diensten niet in het gedrang komen.

De overheid werkt momenteel aan een omstandig voorstel dienaangaande waar we reikhalzend naar uitkijken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!