De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

het station van Lissewege

Brugge, Europese, Mileu, Minister Crevits, Burgemeester Patrick Moenaert -

Europees geld voor Zwankendamme en Lissewege

zaterdag 24 december 2011 12:11
Spread the love

Burgemeester Patrick Moenaert kreeg zopas het bericht dat het project “Leefbare haven” binnen het programma EFRO-Doelstelling 2 werd goedgekeurd. Dat is uiteraard goed nieuws, aangezien twee onderdelen van dit project precies betrekking hebben op Zwankendamme en Lissewege

Om te beginnen krijgen we nu Europese steun voor de herwaardering van de parochiezaal van Zwankendamme, die door heel wat verenigingen geregeld gebruikt wordt, maar die toch qua keuken en bevloering aan een grondige renovatie toe is. De Stad Brugge wil daarin nu 140.000 euro investeren omdat het stadsbestuur gelooft in de verdere toekomst van de dorpsgemeenschap van Zwankendamme. En daarvoor krijgen we nu nog 94.500 euro Europese steun bovenop.

Ook de toegang tot de parochiezaal kan en moet zeker verbeterd worden. Bij regenweer vertoont het pad naar de zaal immers heel wat gebreken. Rond de kerk en de gemeenschapszaal van Zwankendamme wordt een kwalitatieve heraanleg van het openbaar domein voorzien: de Stad wil daar tot 60.000 euro voor investeren en krijgt daarvoor nog 40.000 euro Europese steun bovenop.

Daarnaast werd er eveneens een belangrijk project voor veilige fietsinfrastructuur in Lissewege goedgekeurd; namelijk de aanleg van een fietspad dat de verbinding maakt tussen de deelgemeente Sint-Pieters en Lissewege (waar het zal aansluiten op het geplande fietspad richting Zwankendamme en de haven). Minister Hilde Crevits trekt hiervoor 86.000 euro uit. Europa financiert dit voor 57.600 euro.

Burgemeester Patrick Moenaert: “Ik ben ervan overtuigd dat deze twee concrete dossiers voor de bewoners van Zwankendamme en Lissewege positieve gevolgen zullen hebben. In de komende weken gaan we dan ook zeker contact opnemen met de plaatselijke verantwoordelijken om een en ander in gang te steken. Het is een opsteker dat zowel Vlaanderen als Europa deze projecten mee zullen financieren.”

take down
the paywall
steun ons nu!