De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Eerste donderdagavonden van de musea een succes

Eerste donderdagavonden van de musea een succes

maandag 2 mei 2011 16:56
Spread the love

Het Modemuseum, het Fotomuseum, het Museum van Hedendaagse Kunst en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen organiseerden activiteiten en workshops. De organisatie van het MuHKA richtte zijn blik oostwaarts voor inspiratie. Een heuse Bollywoodfuif en tai chi werden gecombineerd met een prachtige tentoonstelling en een snelcursus origami.

Muzikale zitzetels en digigraffiti

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten trok hoe dan ook de meeste mensen. Horden jongeren zaten aan het water in vintage zetels te genieten van Oxfam-fruitsap en live muziek van bekende en minder bekende artiesten. Krijttekenaars maakten vergankelijke werkjes op de stoep en binnen leefden mensen zich uit met stift op de muren van het museum.

In het Fotomuseum kon je van een gratis drankje en digigraffiti genieten. Je zou het een moderne vorm van graffiti kunnen noemen, waarbij licht de verf vervangt. Het Modemuseum organiseerde een heuse breiworkshop. Iedere aanwezige kreeg met enthousiasme breinaalden in de handen gedrukt. Je kon in ‘oma’s salon’ wat gaan breien met niet-alledaagse materialen zoals nylon kousen en vilt terwijl de deejay zich uitleefde met oude platen en een saxofoonspeler naast zich.

De jongeren zelf vinden dit een zeer goed initiatief. Een nieuwe manier om deze musea te leren kennen is altijd welkom. De stelling dat jongeren zich niet interesseren in kunst is bij deze helemaal weerlegd.
Donderdagavonden van de musea vinden iedere derde donderdag van de maand plaats. In mei zijn Museum Plantin-Moretus, het Rockoxhuis en Museum Mayer van den Bergh aan de beurt. Afspraak op 26 mei.

© 2011 – StampMedia – Tekst : Lieze Neven, foto: Hoi-Fung NG

take down
the paywall
steun ons nu!