De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Drie buitenlandse filmopleidingen strijken neer op Sint-Lukas Brussel
Brussel, Onderwijs, Hogescholen, Auteursfilm, Sint-lukas -

Drie buitenlandse filmopleidingen strijken neer op Sint-Lukas Brussel

maandag 21 november 2011 07:48
Spread the love

BRUSSEL – Van 20 tot 26 november 2011 strijkt het Essemble Project neer op Sint-Lukas Brussel. Met dit gezamenlijk project gaat de filmopleiding van Sint-Lukas Brussel samen met drie andere Europese filmscholen dieper in op het thema ‘immigratie en nomadisme in Europa’.

Het Essemble Project is een samenwerking tussen de filmopleidingen van Sint-Lukas Brussel, het MOME van Boedapest, het IFS van Keulen en de Lusofona Universiteit van Lissabon. Tijdens dit project realiseren film- en animatiefilmstudenten vier 10-minutenfilms rond het thema ‘nomadisme’ en dat gebaseerd op één en hetzelfde script. Elke film zal daarbij livebeelden en virtuele beelden samenbrengen.

Programma

Het project houdt halt op elk van de vier filmscholen. Telkens staan workshops, lezingen en vertoningen op het programma. Tijdens elke stop wordt ook telkens een kortfilm gemaakt. Elke filmschool zal daarbij een ander accent leggen dankzij zijn eigen aanpak en culturele achtergrond. Tijdens een eerdere stop in Keulen werkten de studenten in gemengde groepen aan het scenario. In Boedapest ontwikkelden ze story- en moodboards.

Deze week komen de vijftien buitenlandse studenten en vier docenten voor de derde keer samen, dit keer op de campus van Sint-Lukas Brussel. De module in Brussel staat in het teken van cinematografie: studenten krijgen inhoudelijke input via gastlezingen van o.a. Kommer Kleijn, via intensieve begeleiding en workshops van docenten en externe trainers wordt de cinematografie van hun films verder uitgediept. Daarnaast zijn er screenings in het auditorium van Sint-Lukas Brussel en in RITS-cinema waaraan alle filmstudenten kunnen deelnemen.

Tijdens de laatste module, die plaatsvindt in Portugal in januari 2012, staat er een training met Motion Capture op het programma, voor het ontwikkelen van visual effects. Afsluiter zijn de montage, de postproductie en de vertaling van de films in het voorjaar van 2012.
Meer informatie

http://essemble.ulusofona.pt/
Praktische informatie

Data: 20 tot 26 november 2011
Locatie: Campus Sint-Lukas Brussel, Paleizenstraat 70, 1030 Brussel

take down
the paywall
steun ons nu!