De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Cannabis legaliseren is DE oplossing.

Cannabis legaliseren is DE oplossing.

vrijdag 15 april 2016 12:00
Spread the loveOp de tien jaar die volgden na de legalisering van medicinale cannabis in de Verenigde Staten stelt men een reductie van 10% vast in het zelfmoordcijfer bij jonge mannen. Foto: Courtesy of Shutterstock

Claimen dat cannabis DE oplossing zou kunnen zijn in de diepe crisis waarin we ons momenteel bevinden doe ik niet zonder dit eerst grondig onderzocht te hebben. Ik probeer niet te langdradig te zijn maar focus op enkele grote lijnen.

We hebben geld nodig om het onderwijs nieuw leven in te blazen want scholen zijn de plek waar kinderen gevormd worden tot wie ze later worden. In Colorado, je weet wel: één van de staten in Amerika waar cannabis voor recreatief en medicinaal gebruik legaal is, wordt het belastingsgeld dat uit de cannabisverkoop gehaald wordt, gebruikt om studiebeurzen van kansarme studenten te betalen en om scholen te vernieuwen. Colorado haalt maandelijks 100 miljoen dollar cannabisbelastingen binnen! (Bron: Knack)

Degelijk onderwijs en een diploma kunnen het verschil maken tussen een toekomst vol kansen of een toekomst vol zorgen waarin radicaliseren een zinnige uitweg lijkt. We hebben dat geld dus broodnodig. Op multinationals die eerlijke belastingen betalen kunnen we nog lang wachten!

Paul De Grauwe, topeconoom, staat ook volledig achter de stelling dat cannabis gelegaliseerd moet worden zodanig dat we er accijnzen op kunnen heffen, net als bij alcohol en sigaretten. Er even rekening mee houdend dat cannabis 114 keer minder dodelijk is dan alcohol, maakt het eigenlijk no sense dat cannabis niet allang legaal verkocht mag worden.

Lees ook even Dokter maakt komaf met mythen rond cannabis! Daarin vindt u antwoorden op vragen met betrekking tot cannabispsychoses, schizofrenie, hersenbeschadigingen, verslaving enzovoort of blader eens door mijn artikels. We zijn met zijn allen het verkeerde gedachtepad opgestuurd, cannabis is veel minder schadelijk dan we denken.

Bijwerkingen van cannabislegalisering zijn: daling van het misdaadcijfer, daling van het zelfmoordcijfer en tieners gaan er minder of evenveel door gebruiken. Daarnaast creëren we jobs, jobs en nog eens jobs. Hoeveel mensen staan er bij ons niet te springen om een coffeeshop of growshop te beginnen?

Rechtopstaande nachten in Gent en Brussel ten spijt, al dat gepalaver is in mijn ogen tijdverspilling. Er is een makkelijke manier om aan jobs en geld te geraken om onze welvaart en ons welzijn te redden. Het enige wat we moeten doen is onze ogen hiervoor openen. Wake up mensen! 

 

 

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!