Foto: Karina Brys

Vlaams Parlement verstoord door protest tegen genocide in Gaza

Op woensdagnamiddag 21 februari hebben enkele tientallen actievoerders de plenaire zitting van het Vlaams Parlement verstoord. Vanaf de bezoekerstribune scandeerden ze slogans, zwaaiden ze met Palestijnse vlaggen, en strooiden ze pamfletten in het halfrond.

woensdag 21 februari 2024 17:59
Spread the love

 

Om iets na 15 uur werd de plenaire zitting van het Vlaams Parlement verstoord door betogers. Zwaaiend met Palestijnse vlaggen scandeerden ze vanaf de publiekstribune slogans tegen de oorlog in Gaza en voor een boycot tegen Israël.

Ze wezen op 30.000 doden die in Gaza gevallen zijn en scandeerden “niet in onze naam” en “boycot ZIM”. ZIM is een Israëlische rederij die via de haven van Antwerpen wapens verstuurt naar Israël.

In hun pamflet eisen de betogers een onmiddellijke stopzetting van alle handel met Israël, met name de verkoop en doorvoer van wapens en munitie naar dit land dat zij als misdadig bestempelen.

Ze wezen de parlementsleden op hun verantwoordelijkheid en roepen op om elke vorm van medeplichtigheid aan genocide te vermijden.

De actievoerders werden opgepakt door de militaire politie, waarna de plenaire zitting voor tien minuten werd geschorst.

Vlaams Belang-parlementslid Sam Van Rooy, gekend voor zijn islam-provocaties, ging met een Israëlisch vlaggetje in de hand eventjes uitleg gaan vragen bij de actievoerders.

Het Vlaams Parlement zal een klacht indienen wegens verstoring van de openbare orde.

Op de site van GvA is een kort videoverslag te zien. Klik op de printscreen hieronder.

Bron: BELGA

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!