Foto: Takver, Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0 DEED
and

Israël blijft ongestraft, ondanks barbaarse genocide

Na een wapenstilstand van 7 dagen is het Israëlische leger met tientallen tanks het zuiden van de Gazastrook binnengevallen. Het belangrijkste doelwit is de grootste stad in het zuiden van Gaza, Khan Younès, waar honderdduizenden Palestijnen naartoe zijn gevlucht om te ontsnappen aan de genocide die sinds het begin van de oorlog in het noorden van Gaza bezig is.

vrijdag 8 december 2023 13:33
Spread the love

 

Apocalyps

Lynn Hastings, de humanitaire coördinator van de Verenigde Naties voor de Palestijnse gebieden, waarschuwde voor de gevolgen van dit nieuwe zionistische offensief: “Een nog helser scenario staat op het punt zich te ontvouwen, een scenario waar geen enkele humanitaire operatie tegen opgewassen is.”

Israël wil bovendien het visum van de VN-missie niet verlengen, terwijl, aldus Lynn Hastings, “tienduizenden nieuwe mensen vluchten naar steeds meer geconcentreerde ruimten, wanhopig op zoek naar voedsel, water, onderdak en veiligheid”.

“Catastrofe die ongekend is in de recente geschiedenis”

Zelfs het Internationaal Comité van het Rode Kruis, dat zich zelden publiek uitspreekt, stelde de hele situatie aan de kaak. De voorzitter verklaarde maandag bij zijn aankomst in Gaza: “Wat mij het meest schokte, waren de kinderen die vreselijke verwondingen hebben en die bovendien hun ouders verloren hebben en niemand hebben om voor hen te zorgen. Burgers kunnen nergens heen.”

De regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de regio, Ahmed Al-Mandhari, gaf een soortgelijke waarschuwing: “We hebben gezien wat er in het noorden van Gaza is gebeurd. We verwachten hetzelfde voor het zuiden: een catastrofe die ongekend is in de recente geschiedenis.”

Doel is een Nakba zoals in 1948

Zoals gewoonlijk beweert het Israëlische leger dat het burgers waarschuwt om de gebombardeerde gebieden te verlaten. Dit is het toppunt van cynisme, aangezien er nergens in de Gazastrook nog gebieden zijn die niet gebombardeerd zijn. Het doel is overduidelijk om de Palestijnen te dwingen Palestina te ontvluchten door terreur, zoals ze deden tijdens de Nakba van 1948.

Een inwoner van Rafah, de enige humanitaire grensovergang met Egypte, legt uit: “Een vriend sms’te me dat er bombardementen zijn in het noorden van Rafah en dat ik zal moeten verhuizen. Het is niet veilig. Maar we hebben besloten om niet te verhuizen, omdat er al duizenden mensen uit Khan Younis, Bani en Qarara naar Rafah geëvacueerd zijn. Ik weet niet waar ik heen zal kunnen gaan, maar blijven is beter dan zwerven”.

“Wij willen niet nog eens verhuizen”

Het grenzeloze geweld van het zionistische leger wordt gevoed door het verzet van het Palestijnse volk, dat ondanks de terreur weigert om Gaza te verlaten. Veel bewoners in het noorden van Gaza weigerden te vertrekken ondanks de stortvloed van bombardementen. Degenen die hun toevlucht in het zuiden van de strook hebben gezocht, weigeren nu om opnieuw te verhuizen.

Dit verzet met het risico van de dood, niet alleen van strijders maar ook van burgers, geeft aan dat de mensen beseffen waar deze oorlog echt om draait, namelijk om de Gazastrook nog verder van zijn inwoners te ontdoen door hen te dwingen naar Egypte te vluchten.

VS steunt Israël ook als dat een genocide pleegt

Terwijl deze nieuwe fase van genocide wordt gepleegd, blijven de Verenigde Staten de massamoorden van het zionistische leger toedekken. Het leidmotief van de VS, dat regelmatig herhaald wordt door president Joe Biden en minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken, is al sinds het begin van de oorlog hetzelfde:

“Israël heeft niet alleen het recht maar ook de verantwoordelijkheid om zichzelf te verdedigen na de bloedige aanval van Hamas, maar het moet alles doen wat in zijn macht ligt om burgers te sparen.”

Frankrijk van zijn kant, vond afgelopen dinsdag niets dringender dan de tegoeden van Hamas-functionarissen te bevriezen. Wat Biden, Macron of Netanyahu ook beweren, de barbaarse vernietigingswraakzucht van het zionistische leger heeft niets te maken met de slachtoffers van de aanslagen op 7 oktober.

Verzwegen door de mainstream media

Drie andere factoren, die door de overgrote meerderheid van de mainstream media verzwegen worden, dragen bij aan de voortdurende genocide. De eerste factor is de genocidale aard van alle nederzettingen. Het lukrake geweld van het zionistische leger begon al bij de oprichting van de zionistische staat en zelfs daarvoor. Er is een lange lijst van massamoorden op Palestijnse burgers in Palestina en Libanon.

De tweede factor is de verandering in het mondiale machtsevenwicht, met de opkomst van bewegingen tegen de Westerse hegemonie en ten gunste van een multipolaire wereld. In de regio komt dit tot uiting in de noodzaak voor de VS om de lokale agent van de Westerse belangen, de zionistische staat, te versterken, in het bijzonder om de olie- en gasbelangen van de grote Westerse mogendheden te verdedigen, tegenover de opkomst van de BRICS.

Niets blijft hetzelfde na 7 oktober

De derde factor is het succes van de aanslagen van 7 oktober, die een nieuw veld van politieke mogelijkheden openen voor het Palestijnse volk en de mythe van de onoverwinnelijkheid van het zionistische leger, dat Israël zo lang heeft opgebouwd, aan diggelen slaat. Niets zal meer hetzelfde zijn na 7 oktober, en het is deze angst die Israël ertoe aanzet om de nederlaag te doen vergeten met een bloedige overwinning.

 

Meer informatie

Guerre entre Israël et le Hamas: à Gaza, c’est “l’enfer sur terre” et la “souffrance partout”.
– Maxime Birken, À Gaza, la Croix Rouge s’inquiète face à un “scénario encore plus infernal pour les civils”.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!