Molly Mulready, juriste Britse Buitenlandse Zaken, vertrok uit walging voor Britse wapendeals. Zie hieronder waarom. Screenshot Declassified UK
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Tegendraads kijkvoer over Douma, West-Azië, Britse wapens voor Saoedi-Arabië en bezoek Poetin aan Jinping

Deze week in 'Tegendraads Leesvoer' vier video's met VS-topjournalisten Aaron Maté en Ben Norton, met stand-up en politiek commentator Katie Halper en een documentaire van Declassified UK over het grootste Britse wapenbedrijf BAE Systems en zijn deals met Saoedi-Arabië voor de oorlog tegen de bevolking van Jemen. Topkwaliteit van de 'not-the-mainstream media'.

vrijdag 7 april 2023 13:53
Spread the love

 

Zet je in een gemakkelijke zetel, glaasje wijn, kop koffie bij de hand en neem rustig de tijd om nieuws te bekijken dat er wel toe doet, dat je niet de indruk geeft als een kleuter behandeld te worden of waar je alleen voorgekauwde platitudes te zien krijgt. Degelijke informatie is er wel degelijk, hier vier voorbeelden van hoe het anders kan uit de VS en Groot-Brittannië.

In deze video (26:19) legt onafhankelijk VS-journalist Aaron Maté uit hoe de top van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) onder politieke druk van de VS en Groot-Brittannië de rapporten van de eigen monitors ter plaatse in Douma, Syrië, in 2018 wijzigden om de indruk te geven dat het wel degelijk om een gifgasaanval ging. De VN-Veiligheidsraad weigert nog steeds de zaak te onderzoeken. Een voorstel om deze OPCW-monitors te horen werd eveneens afgewezen.

 

Nogmaals Aaron Maté, samen met politiek commentator Katie Halper (46:01). Zij is voormalig standup-comédienne en tv-presentatrice, in 2022 op staande voet ontslagen omdat zij Israël live in het programma The Hill een apartheidsstaat noemde. In deze video een lang gesprek met Brits politiek analiste Sharmine Narwani over Iran, Syrië, Libanon, Palestina en hoe West-Azië (de regio die wij hier verkeerd het ‘Midden-Oosten’ noemen) de VS aan de deur zet.

 

Hij ziet er uit als een bleke computernerd maar Geopolitical Economy Report van Ben Norton is vanuit de VS zowat het beste qua alternatieve analyse over de wereld. In deze aflevering (36:46) blikt hij terug op het bezoek van president Poetin aan Chinees president Xi Jinping en hun beslissing om de VS-dollar te dumpen. Xi Jinping noemde de gemaakte afspraken “veranderingen die de wereld niet heeft gezien in 100 jaar”. Kijk hier wat er van klopt.

 

Terwijl de media hier heel verontwaardigd exclusief focussen op de oorlogsmisdaden die voor het ogenblik worden gepleegd in Oekraïne gaat het grootste Britse wapenbedrijf BAE Systems door met het leveren van wapens aan Saoedi-Arabië voor zijn gruwelijke oorlog tegen de bevolking van Jemen, waar sinds 2014 de grootste humanitaire ramp van de 21ste eeuw doorgaat, volgens de VN, terwijl wij de andere kant opkijken. Een documentaire (25:30) van het onvolprezen Declassified UK.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!