Reportage, Video -

Burgers zetten tenten op om nacht met vluchtelingen op straat door te brengen

Al weken aan een stuk slapen er tientallen vluchtelingen en asielzoekers buiten in tentjes op de brug aan het Klein Kasteeltje, op de grens van Brussel en Molenbeek. De buren van de omliggende straten kunnen niet langer aanvaarden wat er zich in ons land afspeelt. Burgers van binnen en buiten Brussel die zich mee schamen over deze opvangsituatie hebben dit weekend een solidariteitswake gehouden en hun tenten opgezet om samen met hun buren van de brug buiten de nacht door te brengen.

maandag 6 februari 2023 11:04

 

Na een eerste drukkingsactie een tijdje terug bleef het, ondanks uitgebreide persaandacht, stil vanuit de politiek. Daarom hebben de buren van de omliggende straten dit weekend weer een solidariteitsactie georganiseerd om hun verzet te tonen over het gebrek aan politieke wil.

Door het falen van de Belgische staat die al ontelbare keren is veroordeeld, en de passiviteit van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie bij de ondersteuning van asielzoekers, zijn duizenden mensen gedwongen om maanden aan een stuk buiten te slapen, waarbij hun recht op onderdak gewoon genegeerd wordt. Een ander opvangbeleid is nodig én mogelijk!

Katrijn is een van de buren van de vluchtelingen die al maanden op straat moeten slapen en wij spraken haar als een van de initiatiefnemers van deze solidariteitsactie:

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!