Schermopname YouTube Intal
Video -

(HER)BEKIJK: In gesprek met Vijay Prashad – Imperialisme voor beginners en de oorlog in Oekraine 

Vijay Prashad kwam in 2021 naar België om zijn boek ‘Imperialisme voor beginners (EPO, 2021)’ voor te stellen. Afgelopen dinsdag 21/6 ging de internationale solidariteitsbeweging Intal Globalize Solidarity opnieuw met hem in gesprek hierover. Daarnaast werd er ook ingezoomd op de huidige internationale situatie: de oorlog in Oekraïne en een wereld in verandering. Want het lijkt er op dat de krachtsverhoudingen wereldwijd grondig door elkaar worden geschud.

zaterdag 25 juni 2022 14:20
Spread the love

 

Herbekijk hier het gesprek over imperialisme en oorlog, vanuit de positie van de Global South. Want Vijay Prashad (marxistisch historicus uit India) doorprikt als geen anders een eenzijdige Europese kijk op het conflict vandaag: 

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!