© Facebook Abdessadak Elbouchattaoui
Nieuws, Afrika, Samenleving, Politiek -

Advocaat Riffijnse volksbeweging veroordeeld door Marokkaanse rechtbank

De Marokkaanse advocaat en activist Abdessadak Elbouchattaoui is op 8 februari tot 20 maanden gevangenisstraf veroordeeld door de rechtbank van eerste aanleg van Al Hoceima in Marokko. Hij moet ook een geldboete van 500 dirham - ofwel zo'n 45 euro - betalen.

vrijdag 9 februari 2018 11:33
Spread the love

Abdessadak Elbouchattaoui werd bekend door zijn steun aan de Riffijnse volksbeweging. Op Facebook heeft hij bijna 50.000 volgers. Nadat de kopstukken van de volksbeweging – waaronder Nasser Zefzafi – gearresteerd waren, besloot hij hen te verdedigen in hun rechtszaak. 

Niet veel later volgden er ook aanklachten tegen Elbouchattaoui zelf. De aanklachten luidden als volgt: het beledigen van ambtenaren van de openbare orde, het beschuldigen en beledigen van de rechterlijke macht, minachting voor rechterlijke beslissingen, bijdrage aan het organiseren van onvergunde demonstraties en het deelnemen aan zulke demonstraties,… 

Eerst was het niet duidelijk waar Elbouchattaoui vertoefde. Maar op de avond van 8 februari verscheen er een interview waarin de advocaat over zijn veroordeling spreekt. Hij zegt dat de veroordeling een dreigement is, omwille van zijn rol als advocaat van de politieke gevangenen. Afgelopen week was Elbouchattaoui nog in een internationale bijeenkomst van de Riffijnse volksbeweging in Frankfurt.

© 2018 – StampMedia – Yassin Akouh

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!