Fotoverslag - Jean-Marie Versyp

Huts en cultuur: rouwplechtigheid voor het Caermersklooster

De opening van de tentoontstelling 'Voor God & Geld' lokte nogal wat politici. De tentoontstelling is gebouwd rond de collectie van havenbaas Fernand Huts. Kritische Gentenaars organiseerden een actie tegen wat zij 'een obscene propagandastunt' noemen van Huts.

maandag 20 juni 2016 10:46
Spread the love

“Zonnepaneelkoning en subsidieslurper Huts mag er de kunstgeschiedenis komen herschrijven om zijn fantasieën over ‘de Vlaamse ondernemende mens’ bot te vieren, waarvan de wortels zouden liggen in de late middeleeuwen.” De actievoerders zijn niet mals voor de manier waarop Huts het cultuurlandschap wil hertekenen.

Het werd een surrealistische actie. Twee stoeten liepen naar de ingang van Het Caermersklooster: de VIP-gasten met onder meer Jan Jambon, Siegried Bracke en natuurlijk Fernand Huts en daarnaast de actievoerders met hun rouwstoet.

take down
the paywall
steun ons nu!