Fotoverslag -

Die in als protest tegen bombardementen in Syrië

Een dertigtal actievoerders protesteerden zaterdagag met een flashmob in de vorm van een “Die-in” aan de Korenmarkt in Gent tegen de plannen van de regering om deel te nemen aan de luchtoperaties boven Syrië. Ze vielen neer en hadden hierbij bordjes vast met de slogan "Geen bombardementen in onze naam".

zaterdag 18 juni 2016 17:46
Spread the love

De actievoerders hekelen de keuze voor oorlog en stellen dat de regering dus niets geleerd heeft uit de resultaten van eerdere interventies in Afganistan, Irak en Libië, die stuk voor stuk zorgden voor chaos en een voedingsbodem leverden voor extremistische geweldsgroepen. Verder is deze interventie in Syrië ook in strijd met het internationaal recht aangezien de VN veiligheidsraad geen mandaat heeft gegeven voor militaire actie. 

Ze eisen dat de regering deze beslissing herziet en zich actief gaat inzetten bij het verder zoeken naar diplomatieke oplossingen. Door te besparen op departementen die noodzakelijk zijn in de preventieve strijd tegen terreur en tegelijk wel in te zetten op dure luchtoperaties komt de veiligheid van de mensen hier en ter plaatse in gevaar, aldus de actievoerders van onder andere Vrede vzw. en Vredesactie.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!