Gent houdt wake: samen solidair tegen terreur en haat

In Gent kwamen gisteren ruim 500 mensen samen onder de stadshal voor de wake tegen terreur en haat. Verschillende sprekers riepen op om beter te investeren in preventie dan in repressie. Tijdens een minuut stilte vormden de aanwezigen een grote mensenketting op het Emile Braunplein. Onder de stadshal werden ook kaarsen aangestoken en boodschappen van solidariteit met krijt opgeschreven.

zaterdag 26 maart 2016 10:46
Spread the love
 

 

 

 

 

 

 

Tekst oproep wake:

Wij Gentenaars laten ons niet verdelen. Wij zijn samen solidair. Wat ook onze afkomst of geloofsovertuiging is. Terreur is blind en gericht tegen ons allemaal. Daarom komen we samen op voor solidariteit en vrede als enige antwoord op terreur en haat. Iedereen is het erover eens dat wie verantwoordelijk is voor de aanslagen in Zaventem en Brussel moet opgepakt worden en zich voor de rechter moet verantwoorden. We pleiten voor een gerichte aanpak, niet voor een klimaat van algemene verdachtmaking. Repressie alleen werkt niet. We kunnen geen einde maken aan terreur en de spiraal van geweld zonder een actieve vredespolitiek. Oorlog na oorlog voeren in Syrië en elders is geen optie. Pas als we samen opkomen tegen terreur in België én in de rest van de wereld, kunnen we bouwen aan een samenleving van vrede en solidariteit. Wij laten ons niet verdelen en verzetten ons tegen terreur, discriminatie en oorlog!
 
dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!