Wake Antwerpen: samen tegen haat, terreur en verdeeldheid

Enkele honderden mensen hielden gisteren naast het stadhuis in Antwerpen een ingetogen wake met kaarsen om hun solidariteit te tonen met de slachtoffers van terreur, oorlog en onrecht. De verschillende sprekers riepen op om samen de krachten te bundelen en de samenleving niet te laten verdelen. "Iedereen wordt getroffen door deze aanslagen," klonk het.

zaterdag 26 maart 2016 11:27
Spread the love
 Tekst oproep:

Met de aanslagen in Brussel, worden we allemaal getroffen, als door een slag. Een slag die ons wil verdelen en polariseren. Maar wij laten hen niet winnen. 

Naar aanleiding van de aanslagen moeten we onze kracht tonen; de kracht van eenheid en solidariteit. Solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, maar ook die van Ankara, Somalië, Syrië, Suruç, Diyarbak?r, …  Solidariteit ook met de slachtoffers van de oorlogen, de slachtoffers van inhumaan onrecht.

Kom met ons de verdeeldheid doorbreken. Eenheid is onze kracht en eenheid moeten we versterken.

We organiseren een stille wake, maken met kaarsjes een vredesteken als uiting van ons streven naar vrede en eenheid. Als uitdrukking van onze solidariteit en je kan ook op het rouwregister je gedachten kwijt.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!