‘Plannen en tekeningen van Zaventem gevonden in appartement van Abaaoud in Athene’

De Griekse tv-zender Skai pakte vrijdagavond uit met nieuws dat de Belgische autoriteiten opnieuw in verlegenheid brengt. In januari 2015 viel de Griekse politie binnen in twee appartementen in Athene die door Abdelhamid Abaaoud – het vermeende brein achter de aanslagen in Parijs – werden gebruikt. Volgens Skai werden er toen computers en usb-sticks aangetroffen die plannen en tekeningen bevatten van de luchthaven van Zaventem.

vrijdag 25 maart 2016 22:08
Spread the love

De Griekse politie maakte die informatie over aan de Belgische autoriteiten, beweert Skai. Nadat Abaaoud kort na de aanslagen in Parijs gedood werd kon via zijn DNA definitief bevestigd worden dat hij in die twee appartementen verbleef.

De Belgische onderzoekers wisten dus dat de terreurorganisatie rond Abaaoud waar ook Abdeslam deel van uit maakte en waar de broers El Bakraoui aan gelinkt werden, ooit de plannen van de luchthaven van Zaventem hebben bestudeerd. Waren zij toen al van plan daar een aanslag te plegen? In ieder geval werden er geen extra veiligheidsmaatregelen genomen in de luchthaven. Op 22 maart konden de daders gewoon een taxi nemen naar Zaventem waar ze ongestoord de vertrekhal binnenwandelden.

Volgens Skai was de houding van de Belgische autoriteiten in januari al ‘problematisch’ toen het aankwam op de uitwisselingen van informatie.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!