Foto: Wouter Elsen

Haïti, de parel van de Antillen

Vijf jaar geleden werd Haiti voor de zoveelste keer in haar geschiedenis gegrepen door het noodlot. Een verwoestende aardbeving trof het land; apocalyptische beelden van de ravage gingen de wereld rond, onmiddellijk gevolgd door een ongeziene golf van internationale solidariteit. Arne Gillis en Wouter Elsen, twee jonge journalisten, trokken naar Haïti om te onderzoeken hoe het vijf jaar later met het land gesteld is.

maandag 2 maart 2015 18:04
Spread the love

Met een afwezige staat en torenhoge corruptiecijfers blijven de struikelblokken groot, maar de Haïtianen nemen meer en meer hun eigen lot in handen. Kleinschalige, lokale initiatieven spelen dan ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van het land, dat de Parel van de Antillen werd genoemd. Hier en daar gaan stemmen op om die oude bijnaam opnieuw te claimen.

Om de stroom van negatieve berichtgeving uit het land tegen te gaan, besloten Arne en Wouter om op zoek te gaan naar de verhalen van deze mensen die werken aan een betere toekomst.

Gerealiseerd met de
steun van Fonds Pascal Decroos, in samenwerking met DeWereldMorgen.be

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!