Nieuws, Pkk, Antwerpen, Koerdische kwestie, Abdullah Öcalan -

Koerdische actie voor de vrijlating van Abdullah Öcalan

Ongeveer 60 Koerden hebben vrijdag 28 september aan het Antwerpse Steenplein actie gevoerd tegen de omstandigheden waarin de leider van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK, Abdullah Öcalan, al 13 jaar wordt gevangen gehouden.

zaterdag 29 september 2012 11:00
Spread the love

De Koerdische betogers verwijten de Turkse overheid dat Öcalan, het boegbeeld van hun strijd voor autonomie en een politiek statuut, in onmenselijke omstandigheden opgesloten zit.

De Koerden rijden met een autobus door Europa om hun grieven bekend te maken en een oplossing te eisen voor de Koerdische kwestie. De PKK wordt door Turkije, de Europese Unie en de Verenigde Staten als een terroristische organisatie beschouwd.

take down
the paywall
steun ons nu!