Nieuws, Pkk, Antwerpen, Koerdische kwestie, Abdullah Öcalan -

Koerdische actie voor de vrijlating van Abdullah Öcalan

Ongeveer 60 Koerden hebben vrijdag 28 september aan het Antwerpse Steenplein actie gevoerd tegen de omstandigheden waarin de leider van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK, Abdullah Öcalan, al 13 jaar wordt gevangen gehouden.

zaterdag 29 september 2012 11:00
Spread the love

De Koerdische betogers verwijten de Turkse overheid dat Öcalan, het boegbeeld van hun strijd voor autonomie en een politiek statuut, in onmenselijke omstandigheden opgesloten zit.

De Koerden rijden met een autobus door Europa om hun grieven bekend te maken en een oplossing te eisen voor de Koerdische kwestie. De PKK wordt door Turkije, de Europese Unie en de Verenigde Staten als een terroristische organisatie beschouwd.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!