Reportage, Nieuws, België, Te gek!? -

Te Gek!? opnieuw in volle actie.

Andermaal komt Te Gek!? op de proppen met een waaier aan activiteiten. Zo verschijnt op 30 september niet alleen een cd, maar is er ook een karavaan in Brussel mèt optreden. Later op de avond volgt er een documentaire op tv.

dinsdag 25 september 2012 20:23
Spread the love

Van het Te Gek!?-project krijgen we sinds 2004 gestaag infosessies, tentoonstellingen, cd’s en muzikale optredens. Strevend naar een positieve en correcte beeldvorming ten aanzien van personen met problemen op het vlak van geestelijke gezondheid. Voor één keer kunnen we de inbreng van bekende personen smaken, want zonder hun inzet zou het hele concept niet uitgegroeid zijn tot een begrip.

CD5

Op 30 september wordt er heel wat nieuws aan de lange Te Gek!?-saga toegevoegd. Meest opvallend is natuurlijk een vijfde cd met daarop 14 originele nummers. Daartussen kleppers van namen als Arno, Willem Vermandere, Gorki, Marcel Vanthilt, De Mens en jonge namen die het stadium van veelbelovend al achter zich lieten: Isolde LAsoen, Marble Sounds, Amatorski, Senne Guns, Geike… Ook een opvallende gast op deze cd is schrijver Bernard Dewulf. Allemaal brengen ze een bijdrage waarin hevige gevoelens een grote rol spelen. Ook al gaat het over het aftasten van de mentale grenzen, over angst, depressie, anders zijn… toch gloren hoop en plezier door heel wat van de liedjes.

XL karavaan

De dag dat de plaat gelanceerd wordt (30 september dus) is er ook een nieuwe Te Gek XL-karavaan, deze keer door Brussel. Iedereen kan meestappen in deze voettocht waarin opgekomen wordt voor een zorgzame samenleving waarin mensen mekaar dragen en waarin het hoog tijd is om ‘normaler’ te doen over psychische problemen. Na de optocht is er een infobeurs en een Te Gek!? concert (vanaf 16u) op het Muntplein met optredens van De Laatste Showband, Wannes Cappelle, Guy Swinnen, Pieter Embrechts, Marcel Vanthilt en Guido Belcanto.

Docu

En dan is het nog niet gedaan. ’s Avonds zendt Canvas een nieuwe documentaire uit die Te Gek!? van de Tour 2 heet. Het verhaal van een fietstocht van enkele ervaringsdeskundigen uit het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael Diest (de initiatiefnemers achter het hele Te Gek!?-gebeuren) in de schaduw van de echte Tour De France.

Nerveuze vrouwen

En voor de toekomst: in het voorjaar van 2013 trekt Te Gek!? naar de schouwburgen en theaters van ons land met de reeks Nerveuze Vrouwen. Hannelore Bedert, Roosbeef, Karlijn Sileghem en Tine EMbrechts zingen songs uit de vijf cd’s in een avondvullend programma. De regie is in handen van Sien Eggers. Deze tournee start in februari 2013.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!