Lokaal, Antwerpen, Reuzenjaar Borgerhout, Antwerpse folklore, Reuskensstoet Borgerhout, Folklore in Antwerpen, Reuzentaart Borgerhout, Braderij Borgerhout -

Reuzenstoet in Borgerhout

ANTWERPEN - Op 15 september vierde Borgerhout de 300ste verjaardag van de Reuskens van Borgerhout. Voor die gelegenheid nodigde het district vorig jaar alle Borgerhoutenaren uit om een eigen reus te maken. Die 50 nieuwe reuzen kwamen zaterdag voor het eerst uit hun schuilplaats. De stoet eindigde in het Krugerpark met een volksfeest vol muziek en acts. Dit evenement past in de feestelijkheden van het Borgerhouts Reuzenjaar. Enkele sfeerbeelden.

zaterdag 15 september 2012 23:55
Spread the love

Het doel van het Reuzenjaar is in de eerste plaats het samenhorigheidsgevoel in Borgerhout aanwakkeren. Een feest helpt daarbij. Een uitgebreid feest nog meer. Veel mensen werken immers hard om van het district een goede plek te maken. Ze realiseren daarbij schitterende dingen. En al dat harde werk mag ook wel eens gevierd worden.

De aanleiding voor de feesten ligt natuurlijk in het verleden en bij het erfgoed van Borgerhout. In 2011 is het 175 jaar geleden dat Borgerhout een zelfstandige gemeente werd (1836). Voordien behoorde Borgerhout bij Deurne. In 2012 is het 300 jaar geleden dat de eerste Borgerhoutse Reuzenstoet uitging (1712). Men hoopte zo geld bij elkaar te krijgen voor het herstel van de kapel op het Laar.

take down
the paywall
steun ons nu!