Lokaal, Gent -

Actie groen bij de verbrandingsoven van IVM in Balgerhoeke- Eeklo

Gemeenteraden en milieuraden worden buiten spel gezet bij beslissingen over verbrandingsoven en toekomstig afvalbeleid

vrijdag 1 juni 2012 18:58
Spread the love

Afvalintercommunale IVM laat geen democratische inspraak toe van de verkozen organen van de 19 deelnemende gemeentes.

De gemeenteraden mogen niet stemmen en de milieuraden mogen geen advies geven bij deze belangrijke plannen. 

IVM is duidelijk van plan om, zonder degelijke democratische inspraak, de huidige verbrandingsoven langer te laten werken en op termijn een nieuwe (grotere) verbrandingsoven te bouwen.

Indien IVM een nieuwe grotere verbrandingsinstallatie (eerste schatting van 60 miljoen euro) bouwt, zitten alle aangesloten gemeentes voor enkele decennia vast aan deze investeringen, terwijl alternatieven een pak goedkoper kunnen uitvallen.

IVM gedraagt zich vooral als een privébedrijf waarbij winstmaximalisatie het ordewoord is. Degelijke afvalpreventie en het voorkomen van afval is absoluut geen prioriteit. Integendeel! Hoe meer afval om te verbranden, hoe beter voor de verbrandingsoven. Men krijgt zelfs nog eens groenestroomcertificaten voor de geproduceerde energie met de verbrandingsoven.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!