Lokaal, Centraal Station, Antwerpen, SISA, Van Toen, Nu en Straks, Trein der 1000, Trein der duizend -

Van Toen, Nu en Straks

In mei vertrekt de "Trein der duizend" weer naar Auschwitz om de overwinning van de democratie op het Nazisme te herdenken, maar ook om jongeren bewust te maken van de gruwels die een oorlog kunnen teweeg brengen. Het SISA zette leerlingen van het zesde jaar etalage aan het werk om een tentoonstelling uit te bouwen die dat thema in de verf zet. Donderdag werd die in het Centraal Station geopend.

zaterdag 24 maart 2012 20:52
Spread the love

De “Trein der Duizend” is een initiatief van het Instituut voor Veteranen, de Auschwitz Stichting en de FIR. 1000 leerlingen uit diverse Belgische scholen reizen per trein dezelfde route die de weggevoerden van de tweede wereldoorlog destijds ook aflegden. Terplaatse worden ze geconfronteerd met de kampen en zijn laatste getuigen.

De laatstejaars van het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten werden hiervoor gedurende twee jaar reeds voorbereid. Ze namen deel aan de “Vredesgedicht” wedstrijd, lazen boeken, bekeken documentaires en bezochten het kamp van Breendonk en de Dossin kazerne.

De school wil door deelname an dit project ook aanduiden dat ze niet alleen een gedegen professionele opleiding aan hun leerlingen  aanbieden maar hen begeleiden tot een kritisch en sociale burgerschap.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!