Lokaal, Antwerpen, Holocaust, Auschwitz, SISA -

De Trein Der Duizend naar Auschwitz.

Tot 30 maart loopt in het Antwerpse Centraal Station een tentoonstelling met de werken van de leerlingen van het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten (SISA). De laatstejaarsstudenten uit de studierichting Etalage van deze Antwerpse stadschool evoceren met ’Van toen, nu en straks’ met hun werken de indrukken die ze opdeden tijdens de voorbereiding van hun deelname aan de Trein der 1000

donderdag 22 maart 2012 22:41
Spread the love

Dat is een grootschalige mobilisatie van Europese jongeren in het teken van de democratie. Daarvoor organiseert het Nationaal Instituut voor Oorlogsveteranen, Oud-strijders en Oorlogsveteranen (NIOOO) een herinneringsreis naar Auschwitz waar duizend jongeren uit vijftien landen aan deelnemen. De reis gaat door van 5 mei tot 10 mei 2012 en leerlingen van het SISA werden geselecteerd om mee te reizen. De inspanningen die het SISA levert als het op herinneringseducatie aankomt, blijven niet onopgemerkt. De initiatieven die de school ontplooit, zijn structureel in het schoolcurriculum ingebed en lopen over verschillende leerjaren. Leerlingen van het SISA lezen boeken over de Holocaust, bekijken films, documentaires en zagen een toneelstuk over het onderwerp. Ook een bezoek aan het Fort van Breendonk staat op het programma. Daarenboven deed de school een beroep op de gastsprekers; Regina Sluszny van de Vereniging van Joodse Ondergedoken Kinderen was er te gast. Een indrukwekkende tentoonstelling om niet te missen.

take down
the paywall
steun ons nu!