Internationale crisisvergadering Hoorn van Afrika op 25 juli
Nieuws, Afrika, Hongersnood, Noodhulp, FAO, Hoorn van Afrika -

Internationale crisisvergadering Hoorn van Afrika op 25 juli

De situatie in de Hoorn van Afrika escaleert. Maandag 25 juli vindt er in Rome een internationale crisisvergadering plaats. Op de agenda: een adequate oplossing vinden voor de uitdijende hongersnood en een toekomstgerichte aanpak voor de landbouwfamilies uitwerken.

maandag 25 juli 2011 16:40
Spread the love

Woensdag 20 juli publiceerde de VN-organisatie voor voedsel en landbouw (FAO, Food and Agriculture Organization) een speciaal rapport over de hongersnood in de twee regio’s van zuidelijk Somalië nl. Bakool en Lower Shabelle.

Tevens werd officieel de toestand van hongersnood uitgeroepen. In het rapport wordt gewaarschuwd dat binnen een maand of twee de hongersnood wijdverspreid zal zijn in het zuiden van Somalië.

In bepaalde delen van Bakool en Lower Shabelle piekt de acute ondervoeding tot vijftig procent en sterven dagelijks meer dan zes mensen (op een populatie van 10.000 personen).

Om deze humanitaire crisis te lijf te gaan, is volgens de FAO 120 miljoen dollar nodig voor de Hoorn van Afrika. 70 miljoen dollar voor Somalië en 50 miljoen dollar voor Ethiopië, Kenia, Djibouti en Oeganda.

Hierbij is nog geen rekening gehouden met de 37 miljoen dollar voor de humanitaire crisis in Soedan en Zuid-Soedan.

take down
the paywall
steun ons nu!