Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Isabelle Mbuyi, Troef!, Jeugdcentrum De Noordpool, Europese jongerenhoofstad -

Antwerpen: Isabelle Mbuyi is Troef!-winnares 2011

donderdag 19 mei 2011 11:55
Spread the love

ANTWERPEN – Woensdag maakte de stad Antwerpen de vier winnaars van Troef! bekend tijdens de grote finale in het gloednieuwe jeugdcentrum De Noordpool op Park Spoor Noord.

Isabelle Mbuyi (20) – haar ouders zijn afkomstig van Congo – wonende op Linkeroever en uit de Young Talent School, won de eerste prijs. Isabelle droomt van het opstarten van een talentenschool waar kinderen zich creatief kunnen uitleven en waar ze bepaalde attitudes en vaardigheden aanleren.

De verschillende winnaars krijgen vanaf september een jaar lang logistieke en financiële ondersteuning van de stad om hun project te realiseren.

Met het project Troef! deed het stadsbestuur een oproep naar alle jongeren om hun troef op tafel te leggen. Iedereen jonger dan 26 die een leuk idee had voor een jong Antwerpen kon meedoen. De stad Antwerpen wil al haar talentvolle jongeren zo kansen geven om hun droom waar te maken.

Dit moment was ineens ook de ideale gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe jeugdcentrum De Noordpool in Park Spoor Noord dat officieel wordt ingehuldigd door schepen voor Jeugdzaken, Leen Verbist (SP.A). Vanaf zaterdag 21 mei is dit jeugdcentrum officieel open voor alle jongeren uit de buurt.

Antwerpen is dit jaar Europese jongerenhoofstad. Jongeren krijgen er meer dan ooit kansen en ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626625967835/show/

take down
the paywall
steun ons nu!