Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Diversiteit, Antwerpen, Talent, Fashion, Kif Kif Awards, Slam, Parcours -

Kif Kif zoekt jongeren met talent

ANTWERPEN - Op 2 en 3 april vinden de audities plaats voor de vierde editie van de Kif Kif Awards. Na intensieve workshops kunnen de deelnemers een plaats in de finale bemachtigen. De hoofdprijs is een tournee in de culturele centra van Vlaanderen.

dinsdag 29 maart 2011 12:10
Spread the love

Kif Kif vzw en Cultuurcentrum Deurne organiseren dit jaar voor de vierde keer de Kif Kif Awards. De organisatie is op zoek naar gemotiveerde jongeren die hun talent willen tonen in de categorieën Fashion, Parkour of Slam. De wedstrijd geeft jongeren de kans om hun talent te ontplooien en dit bovendien ook te tonen aan een publiek.

Tijdens de audities zal een jury per categorie de vaardigheden en motivatie van de deelnemers beoordelen. Elke jongere legt ook een praktische proef af, maar de organisatoren benadrukken dat vooral motivatie telt. Om hun vaardigheden te verbeteren krijgen de deelnemers een aantal workshops van topcoaches.

Voor elk wat wils

Kif Kif staat voor gelijke kansen en diversiteit. Via diverse categorieën wedstrijden hoopt Kif Kif alle jongeren te bereiken. De liefhebbers van mode kunnen zich naar hartenlust uitleven met kleding, kleuren en make-up in de categorie Fashion.

Bij Slam krijgen alle deelnemers de kans om hun teksten voor een professionele jury te brengen. De sportievelingen komen dan weer aan hun trekken in de wedstrijd Parkour, waarbij materiaal voor turnen en acrobatie ter beschikking staat.

Unieke podiumkansen

Op 5 november vindt de finale van de Kif Kif Awards plaats. De winnaars krijgen dan hun beloning voor het harde werk. “In hoofdzaak bieden we de winnaars veel unieke kansen om hun talent te tonen. Ze verdienen een plaats op Antwerpse zomerfestivals of mogen een tournee geven langs de cultuurcentra van Antwerpen”, vertelt Inès Eshun van cultuurcentrum Deurne.

De audities voor Fashion en Slam vinden plaats op 2 april in Cultuurcentrum RIX in Deurne. Voor Parkour op 3 april in het pakhuis van Ell Circo d’ell Fuego in Antwerpen-Dam. Inschrijven voor de audities kan nog tot en met 31 maart. Meer informatie vind je op de website.

© 2011 – StampMedia – Anouschka Vandenbosch

take down
the paywall
steun ons nu!