iPhone
Nieuws, Wereld, Samenleving, Holebi, Iphone, Lgbt, LGBTQI, Holebirechten, Holebi-rechten, ITunes, Apple, ITunes App Store -

Homoseksueel? Los het op via je iPhone!

Exodus International, een vrij beruchte religieuze organisatie die zichzelf omschrijft als " 's werelds grootste organisatie voor individuen en families getroffen door homoseksualiteit", heeft een gratis iPhone app uitgebracht als "nuttig hulpmiddel voor mannen, vrouwen, ouders, studenten en geestelijken."

maandag 21 maart 2011 17:22
Spread the love

“Met meer dan vijfendertig jaar ervaring in zending engageert Exodus International zich voor het aanmoedigen, onderwijzen en uitrusten van het Lichaam van Christus om de kwestie van homoseksualiteit te adresseren met gratie en waarheid,” lezen we in Apples App Store.

Exodus International is een wereldwijde koepelorganisatie voor ex?gay?organisaties met meer dan tweehonderdveertig lidorganisaties in de VS en Canada alleen al.

De app, uit de categorie lifestyle, kreeg de beoordeling 4+ van Apple. Toepassingen met deze beoordeling bevatten geen aanstootgevend materiaal volgens hen.

Holebi-belangengroepen zijn het hier niet mee eens. “Exodus verspreidt een boodschap van haat en vooroordelen,” verklaren ze.

“Reparatieve therapie”

De organisatie beweert “bevrijding van homofilie door de kracht van Jezus Christus” te bieden. Hiervoor gebruikt ze bangmakerij, desinformatie, stereotypering en het verstoren van het leven van holebi’s.

Zo bevelen ze zogenaamde “reparatieve therapieën” aan om de seksuele oriëntatie van mensen te veranderen. Dergelijke vorm van ‘therapie’ is onder meer al verworpen door de American Psychological Association, de American Medical Association en de American Counseling Association.

Ze is schadelijk gebleken voor het gevoel van eigenwaarde en de geestelijke gezondheid van mensen die er het slachtoffer van worden. Op YouTube vind je hierover genoeg getuigenissen.

Zelfmoord, depressie, druggebruik

De app verschaft toegang tot allerhande vormen van informatie, media en ‘bijstand’ van Exodus International. Dit omdat ze “het verlangen hebben hulpmiddelen te creëren die makkelijk toegankelijk en behulpzaam zijn voor de hedendaagse cultuur,” lezen we.

Volgens de belangengroepen is deze zet van Exodus International de nieuwste stap in een strategie om jongeren te viseren. In het licht van het stijgend aantal zelfmoorden onder holebi-jongeren zijn ze van oordeel dat deze tactiek bijzonder verwerpelijk is.

“Hij legitimeert en voedt wreedheid van familieleden tegenover deze jongeren.”

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Academy of Pediatrics ligt het risico op zelfmoord bij tieners die negatieve feedback krijgen vanwege hun familie achtmaal hoger, zijn ze zesmaal vatbaarder voor een ernstige depressie en driemaal vatbaarder voor druggebruik.

Dubbelzinnige houding van Apple

Apple weert alle racistische of antisemitische apps in zijn App Store, maar geeft hier groen licht aan een app met de boodschap dat holebi’s hun seksuele geaardheid “onecht” is en een “zonde die je hart ziek maakt.”

En de Suske-en-Wiskestrip De Zwarte Madam is ook nog steeds niet te verkrijgen in het winkeltje van Apple vanwege mogelijk racistische inhoud. (Nvdr: ironisch bedoeld.)

take down
the paywall
steun ons nu!