Verslag, Nieuws, Economie, België, IPA 2011-2012, AntwerpenIPA -

3000 betogers tegen loonakkoord in Antwerpen

vrijdag 18 februari 2011 14:29
Spread the love

Vrijdag betoogden 3000 militanten van het ABVV in Antwerpen tegen het loonakkoord. Het ABVV en de liberale vakbond ACLVB wijzen het akkoord af omdat ze het niet eens zijn met de beperkte loonnorm waardoor de lonen maximaal met 0,3 procent kunnen stijgen. Ze zijn het ook niet eens met de voorstellen voor de gelijkschakeling van het arbeiders- en het bediendestatuut.

Een harmonisering van de statuten mag volgens de vakbonden niet gebeuren op de rug van de bedienden. En last but not least kanten ze zich allen tegen de pogingen om de index af te schaffen. “Een aanval op de index is een oorlogsverklaring”, aldus ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.

take down
the paywall
steun ons nu!