Derde editie Houza Palooza een succes
Lokaal, Bjorn Swennen, Bree, dance, festival, Houza Palooza, stampmedia -

Derde editie Houza Palooza een succes

4.500 festivalgangers maakten van de derde editie van Houza Palooza op zaterdag 28 augustus in Bree een succes. De 19 artiesten lieten er het beste van zichzelf zien, en de bezoekers evenzeer. Met twee podia, een chill-outtent en diverse eet- en drankstanden was er voor ieder wat wils.

woensdag 1 september 2010 12:44
Spread the love

Noodlot

“We zijn een week van tevoren beginnen opbouwen en de weersomstandigheden waren niet zo gunstig. Daarom hebben we vrijdag de hele nacht doorgewerkt om alles zo goed mogelijk in orde te krijgen”, zeggen de organisatoren van Houza Palooza. Aan de bars worden poncho’s uitgedeeld voor het geval het zou beginnen regenen. Dat was de hele dag overbodig, maar een uur voor middernacht sloeg het noodlot toe, en begon het te regenen. De overdekte plaatsen werden extra benut, maar ondanks de regen bleven 3.500 mensen zonder problemen doorfeesten.

Belgische achterstand

Voor zijn derde editie nodigde Houza Palooza Breakdown uit. Dat dansconcept wordt georganiseerd door Murdock en Ed&Kim. Het bestaat al vijf jaar en is allang een begrip in Limburg en omstreken. De combinatie van verschillende muziekstijlen (electro, house, d&b, dubstep, minimal,…) en nationale en internationale deejays is wat Breakdown zo succesvol maakt.

Kurt Bosmans van RaveOurSouls: “Ik ben al de deejays die straks draaien op de breakdownstage allemaal al moe gehoord (lacht). Heel veel mensen zijn goed bezig, zoals bijvoorbeeld Netsky die volledig aan het doorbreken is. Dat is mooi om te zien, want als je uit België komt, begin je met een soort achterstand. Maar die is ondertussen al volledig weggewerkt.”

De Breakdownstage wordt gehost door Quest One MC: “Standaardprocedure in België: je wordt wakker zonder stem. Ik hou van België en van het Belgisch publiek.”

“Feest, drank en zon”

Houza Palooza krijgt lovende woorden van de artiesten. “Energetisch, opwindend en gelukkig”, is de woordkeuze van Blame. Netsky omschrijft het festival als “feest, drank en zon”. Terwijl Murdock kiest voor een sterke uitspraak – “Houza Palooza is met niks te vergelijken”- vergelijkt Lazy Jay het festival toch met Tomorrowland, want “het heeft dezelfde kwaliteit”.

Over één ding zijn ze het allemaal eens. “Een toffe organisatie, indrukwekkende podia en we willen zeker volgend jaar terug komen als we de kans krijgen.” Murdock besluit met een welgemeend: “Tot volgend jaar!”

© 2010 – StampMedia – Tekst: Sofie Bozzelli, Foto: Johnny Linart

take down
the paywall
steun ons nu!