Jonge talent DJ W-Flash opent Summer Breeze
Lokaal, DJ W-Flash, festival, Heusden-Zolder, Limburg, Summer Breeze, Wesley Schroyen, stampmedia -

Jonge talent DJ W-Flash opent Summer Breeze

DJ W-Flash zet zondag Summer Breeze in gang. Als winnaar van de DJ Contest van Heusden-Zolder deelt hij de draaitafel op de main stage met gevestigde waarden zoals Regi, Peter Luts en Wout. Zoiets is dus niet voor de eerste de beste deejay weggelegd. “Een jongensdroom”, aldus de youngster.

vrijdag 27 augustus 2010 15:48
Spread the love

Wesley Schroyen (17) alias ‘DJ W-Flash’ draait electro house, groove en progressive. “Ik wil dat het publiek uit de bol gaat bij mijn muziek. Af en toe moet er dan ook een klassieker bij. Naar Pukkelpop geweest? Hoeveel maal heb je daar dezelfde plaat gehoord? De mensen houden daarvan.”

Feeling

Bij het binnenkomen staan de boxen van zijn studio nog luidkeels aan. “Straks moet ik nog een setje draaien in een jeugdhuis. Ik ben wat aan het opwarmen. Toch ga ik vooral improviseren. De feeling met het publiek is voor mij belangrijk.”

“Zo deed ik het ook tijdens de DJ Contest. Ik had totaal geen zenuwen, ik bleef gewoon mezelf en deed mijn ding. Ik kreeg het publiek meteen mee. Ik had ook totaal niet verwacht dat ik zou winnen. Stomverbaasd was ik! Ik heb drie dagen zitten nadenken of ik nu echt gewonnen had. Mijn vriendin confronteerde me echter telkens met de realiteit die voor mij een droom leek. Onterecht zal het wel niet zijn: de jury was superenthousiast. En er deden 32 deejays mee, als je daaruit dan tot winnaar verkozen wordt…”

Bewijzen

“Of ze me nu anders bekijken? Dat weet ik zo nog niet. Zelf denk ik veeleer dat de mensen verbaasd zijn. Maar afgunst? Nee, dat niet. Ik moet per slot van rekening nog een gevestigde waarde worden, me wat bewijzen, hier en daar wat kunnen draaien op fuiven.”

“Het moet voor mij eigenlijk nog allemaal beginnen. Pas vanaf vorig jaar toen ik mijn Pioneer kocht, ben ik echt beginnen te draaien met cd’s. Die DJ Contest was mijn eerste echte optreden. Ik heb nog wat ervaring nodig. En ik moet leren spelen voor een breder publiek. Dat zal allemaal wel komen met het winnen van die DJ Contest.”

Youngsters

“Hoe mijn programma voor zondag eruit ziet? Toch op tijd opstaan, hoewel ik zaterdagavond nog op een feestje moet draaien, vooral rustig blijven en dan van 12u tot 13u mijn ding doen. Dat wordt echt genieten. Het is echt fantastisch dat ik hier tussen al die grote namen mag draaien. Na mijn set ga ik zeker nog naar enkele kameraden kijken in de Youngsters stage.
Er zijn wel veel deejays in deze streek, maar er is zeker kameraadschap hoor, het is tenslotte toch eenzelfde passie.”

© 2010 – StampMedia – Tekst: Sander Carollo, Foto: Isabelle Reynders

take down
the paywall
steun ons nu!