Geen alcohol voor -16 jarigen op Laundry Day
Lokaal, Alcohol, antwerpen, festival, laundry day, minderjarigen, stampmedia -

Geen alcohol voor -16 jarigen op Laundry Day

Laundry Day zal dit jaar extra streng toekijken op het gebruik van alcohol. De organisatie heeft een polsbandjessysteem uitgedacht waarmee het publiek in leeftijdscategorieën wordt opgedeeld. Het festival zal geen alcoholhoudende dranken serveren aan toeschouwers jonger dan zestien.

woensdag 25 augustus 2010 15:41
Spread the love

Festivalgangers zullen worden gevraagd spontaan een bewijs van hun leeftijd te tonen. Er zullen verschillende kleuren polsbandjes uitgedeeld worden naar gelang de leeftijd. Toeschouwers met een 16+ of 18+ bandje kunnen zo probleemloos een pintje bestellen. Jongeren die geen polsbandje dragen en waarbij twijfel rond de leeftijd is zullen geen alcohol geserveerd krijgen.

Het festival past deze maatregels toe naar aanleiding van een vernieuwde wetgeving. Deze stelt dat het verboden is om drank met een alcoholgehalte van meer dan 0,5 vol.% te
verkopen, te serveren of aan te bieden aan jongeren van minder dan 16 jaar. Voor sterkere dranken ligt die leeftijd op 18 jaar.

Drankensponsors Alken-Maes en Baccardi nemen hun verantwoordelijkheid op in de materie en ondersteunen het festival in deze alcoholpolitiek. Laundry Day is het eerste Belgische festival die op zo’n concrete manier het serveren van alcohol aan minderjarigen tegen gaat.

© 2010 – StampMedia – Karen De Bruyn

take down
the paywall
steun ons nu!