Verslag, Nieuws -

“Hoe meer je verdient, hoe goedkoper het is om Pakistan te steunen”

Een lezer wees ons op een vreemd gevolg van de fiscale aftrekbaarheid voor giften. "Mensen helpen in Pakistan is duurder voor iemand met een laag inkomen dan voor iemand met een hoog inkomen", aldus onze lezer.

dinsdag 24 augustus 2010 16:59
Spread the love

Wie minstens 30 euro stort op de steunrekening van dezelfde organisatie, krijgt een belastingverlaging. Op de website van Artsen zonder Grenzen kan je zien hoeveel die bedraagt.

Afhankelijk van hoeveel je verdient, krijg je 7,5 euro tot 15 euro terug per schijf van 30 euro. Wie minder dan 7.240 euro per jaar verdient, krijgt maar 7,5 euro terug. Wie meer dan 32.270 euro verdient, krijgt de helft van zijn gift terug.

take down
the paywall
steun ons nu!