Lokaal, Antwerpen, Jazz Middelheim -

Toot trekt publiek naar Jazz Middelheim

woensdag 18 augustus 2010 15:37
Spread the love

Antwerpen — Het vroege herfstweer belette niet dat het jazzfestival in park Den Brandt met 18.000 bezoekers een nieuw record kon vestigen. Hoogtepunt van deze editie was ongetwijfeld Ahmad Jamal, maar ook José James en Jef Neve en het Jeroen van Herzeele Quartet vielen bij het publiek in de smaak. De oudjes John Coltrane, Leon Parker, Archie Shepp en Roswell Rudd bekoorden de ware jazzliefhebbers. Aka Moon bracht dan weer een fel gesmaakte mengeling van  jazz en Afrikaanse volksmuziek. Headliner en peetvader van het festival Toots Thielemans – intussen 88 jaar – speelde met het Toots Thielemans Quartet nieuwe nummers die in september op cd worden uitgebracht. “Er was Middelheim zonder Toots en er zal nog Middelheim zonder Toots zijn, maar zolang ik leef, blijf ik muziek spelen”, aldus de muzikant.

take down
the paywall
steun ons nu!