Feest voor jeugdcentrum in Park Spoor Noord
Lokaal, Stampmedia, Hiphop, Antwerpen-Noord, Antwerpen, Straatwaarde, Leen verbist, 2060, Park Spoor Noord, Jeugdcentrum, Jeugdcentrum bouckenborgh, Kollektief, Skaten -

Feest voor jeugdcentrum in Park Spoor Noord

Volgende lente, in maart 2011, opent in Park Spoor Noord een nieuw jeugdcentrum. Om dat te vieren organiseert Jeugdcentrum Bouckenborgh de komende maanden allerlei activiteiten. Een skatedemonstratie en hiphop-optredens vormden de eerste aanzet. Jongeren mogen zelf andere voorstellen doen.

woensdag 18 augustus 2010 17:05
Spread the love

Het jeugdcentrum, het elfde van de stad Antwerpen, komt in het oude NMBS-gebouw temidden van Park Spoor Noord. Jeugdschepen Leen Verbist verklaart de keuze: “Welke omgeving spreekt meer tot de verbeelding dan Park Spoor Noord? Van waterpret tot concerten, het kan hier allemaal.”

De komende maanden wordt het gebouw gerestaureerd. De naam van het centrum kiezen jongeren later op de website van JC Bouckenborgh. Op vrijdag 13 augustus vond alvast het openingsfeest plaats met een professionele skatedemonstratie en optredens van Antwerpse hiphopbands Straatwaarde en Kollektief.

Jonge vrijwilligers

Bert De Rijcke, medewerker van JC Bouckenborgh, rekent op de jongeren zelf. “We hebben niets liever dan dat zij naar ons komen met eigen initiatieven. Een paar vrijwilligers meldden zich al aan. Samen met hen werken we bepaalde activiteiten uit. Er staan al een kerstmarkt en een drum-and-bassfeest op het programma.” Vooral jonge mensen uit de buurt worden aangemoedigd voorstellen in te dienen. Zij zijn immers de dragers van het latere jeugdcentrum.

De jongeren op het openingsfeest zijn enthousiast over de komst van het centrum. Andreas, 15 jaar: “Nu kunnen we ook in de winter naar Park Spoor Noord komen en binnen ons ding doen. Anders moeten we op café gaan en krijgen de jongeren weer een slechte naam.”

Velen hebben ook duidelijke ideeën over welke activiteiten het jeugdcentrum moet organiseren. Zo ook de 17-jarige Farah. “Ik hoop dat er veel workshops worden gegeven waar je echt iets mee bent. Kleren maken en ontwerpen bijvoorbeeld. Ze moeten ook wedstrijden houden met grave prijzen als een parachutesprong.”

© 2010 – StampMedia – Ruud Boeckx

take down
the paywall
steun ons nu!