Video-docu: Palestina, Israël, de kolonies en… Dexia
Opinie, Nieuws, Wereld, Opinie -

Video-docu: Palestina, Israël, de kolonies en… Dexia

Pierre Lempereur en Bruno Frère hebben deze korte reportage gemaakt in het kader van de campagne "Israël koloniseert - Dexia financiert".

woensdag 7 april 2010 10:20
Spread the love

Sinds 1967 bezet Israël illegaal de Westelijke Jordaanoever (net als de Gazastrook). Behalve de militaire bezetting van deze gebieden, bouwt Israël er ook kolonies.

Deze steden zijn gebouwd op Palestijnse grond, op hun velden, op de plaats waar hun dorpen stonden. Hoe gaat dit in z’n werk? En vooral, waarom heeft een financiële groep zoals Dexia er belang bij om te investeren in deze kolonies? Intal maakte een korte documentaire van een kwartier die veel vragen beantwoordt.

Bruno Frère en Pierre Lempereur verbleven drie maand in Palestina en vonden er enkele sporen die tot een antwoord leidden. Om hun ontdekkingen met ons te delen, hebben ze deze documentaire gemaakt, met een vrij bijzondere en verhelderende conferentie. Neem even de tijd om het filmpje te bekijken en te verspreiden onder jullie kennissen, vrienden en netwerk. 

palestine occupée, dexia impliquée from intal info on Vimeo.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!