Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Imam Daayie Abdullah pakt homofobie, racisme en seksisme aan

maandag 18 oktober 2010

Imam Daayie Abdullah is Amerikaan, moslim en homoseksueel. En out zich bovendien. Daayie Abdullah kan een inspiratiebron zijn. Voor hem is het vanzelfsprekend dat je homofobie, racisme en seksisme tegelijk aanpakt.

Mensen samenbrengen, de hindernissen overbruggen is zijn core business. Hij past dat onder meer in de praktijk toe door voor koppels van hetzelfde geslacht een huwelijksplechtigheid te verzorgen en de gestigmatiseerde slachtoffers van aids een begrafenisplechtigheid (janâzah) te geven.

Daayie Abdullah verzorgt ook interreligieuze huwelijken tussen bijvoorbeeld een christen en een moslima. Hij heeft zelf al sedert tien jaar een relatie met een christen. 

Wij hadden een flink gesprek met de imam, die voor een paar dagen in België te gast is op uitnodiging van Mikpunt, Merhaba en WISH. Hij verzorgt diverse lezingen in Roze Huizen in heel Vlaanderen.

Het gekletter van bordjes en het schuiven van stoelen in een plaatselijk Egyptisch restaurant, waar we na een maaltijd het thema met hem doorspitten, neemt u erbij.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.