De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zondag is het voornamelijk naar centrum-rechts kijken voor la Paso in Argentinië

Zondag is het voornamelijk naar centrum-rechts kijken voor la Paso in Argentinië

woensdag 9 augustus 2023 07:01
Spread the love

Zondag dertien augustus vindt la Paso plaats in Argentinië. Voor centrum-rechts staat er veel op het spel, maar centrum-links en extreem-rechts spelen met een candidato unico. Toch mogen we niet vergeten dat dit een belangrijke horde is voor de verkiezingen.

Op centrum-links staan Massa en Grabois tegen over elkaar. Grabois is een kandidaat van de jeugd en maakt het establishment van links wat belachelijk, hij wordt wel door de clan-Kirchner gesteund. Massa heeft juist een contract met het IMF afgesloten en gaat dit met Chinees of Qatarees geld betalen. Het ziet er naar uit dat hij incontournable is. Toch kan het zijn dat Grabois zich niet gewonnen geeft na el Paso en zijn popularisteitslag gewoon verder zet voor volgende verkiezingen.

Milei van extreem-rechts wordt zowieso kandidaat voor de eerste ronde, hij zocht nog een tegenkandidaat maar vond die niet. Op JXC (de centrum-rechtse partij) staat Bulrich en Laretta tegenover elkaar. Dat gaat vonken geven, want deze twee zijn aan elkaar gewaagd. Bulrich is meer bezig met veiligheid en Laretta met onderwijs.

Er is ondertussen al een Paso geweest in Santa Fé en daar verloren de kandidaten van Massa gigantisch, ze weten nog altijd niet wat er aan de gang is. Misschien heeft het iets met de naamveradering naar Unión por la patria te maken…

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!