De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Reynders ambiëert topfunctie IMF, maar Lagarde is topkandidaat
Imf, Christine Lagarde, Dominique Strauss-Kahn, Opvolging -

Reynders ambiëert topfunctie IMF, maar Lagarde is topkandidaat

dinsdag 24 mei 2011 00:41
Spread the love

De Franse minister van Economie, Christine Lagarde, lijkt de grootste kanshebber voor de opvolging van Dominique Strauss-Kahn aan het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), nu Groot-Brittannië en ook Duitsland gezegd hebben haar kandidatuur te zullen steunen. Angela Merkel noemde Lagarde ‘zeer ervaren’; de Britse minister van Financiën George Osborne noemde haar ‘een uitstekende kandidaat.’

Op de Franstalige zender RTBf zei de Belgische minister van Financiën Didier Reynders ook in de functie geïnteresseerd te zijn, al gaf hij toe dat Lagarde de topkandidaat is.

De raad van bestuur van het IMF – die de opvolger van DSK moet aanduiden- heeft vrijdag een eerste keer over de opvolging vergaderd en moet tegen eind juni een naam geven, al denken velen dat dit -gezien de problemen binnen de eurozone- wel eens vroeger zou kunnen gebeuren. Dominique Strauss-Kahn staat in de VS onder huisarrest nadat hij ervan wordt beschuldigd een vrouw te hebben aangerand in het hotel waar hij verbleef. Hij nam vorige week ontslag.

Hoewel de opkomende economieën gepleit hebben voor een meer evenwichtige machtsverdeling binnen het IMF, hebben ze geen akkoord kunnen bereiken over een opvolger. Een van de topkandidaten voor de post, de Turk Kemal Dervis, heeft al bevestigd dat hij geen kandidaat is.

Wat zich nog wel tegen Lagarde zou kunnen keren is een rechtszaak die tegen haar is aangespannen in eigen land, waarin ze wordt verdacht van machtsmisbruik ten voordele van de Franse zakenman Bernard Tapie.

http://finance.yahoo.com/news/Germany-voices-support-for-apf-3592448250.html?x=0

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/bead2cfa-84a1-11e0-afcb-00144feabdc0.html#axzz1N6vfN5P7

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/bead2cfa-84a1-11e0-afcb-00144feabdc0.html#axzz1N6vfN5P7

http://articles.economictimes.indiatimes.com/2011-05-22/news/29571309_1_christine-lagarde-job-imf

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!