De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Coup de théâtre in zaak Strauss-Kahn. Komt hij vandaag al vrij?
Imf, Arrestatie, Dominique Strauss-Kahn, Aanklacht -

Coup de théâtre in zaak Strauss-Kahn. Komt hij vandaag al vrij?

vrijdag 1 juli 2011 11:13
Spread the love

Coup de théâtre in de affaire Dominique Strauss-Kahn, die vandaag al kan vrijkomen. De Franse politicus moet later op de dag opnieuw voor de rechter verschijnen in New York, twee weken vroeger dan verwacht. Volgens twee mensen die bij het onderzoek betrokken zijn zou de aanklacht tegen de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds vandaag al kunnen vervallen omdat de onderzoekers grote twijfels hebben bij de getuigenis van Nafissatou Diallo, de kamermeid die hem ervan beschuldigt haar te hebben verkracht. Het bericht staat in de New York Times.

Hoewel forensisch onderzoek duidelijk aantoont dat er seksuele handelingen hebben plaatsgevonden tussen DSK en de vrouw, gelooft de openbare aanklager niet langer wat de vrouw heeft verklaard over de omstandigheden waarin de feiten zich hebben afgespeeld. Sinds de arrestatie van Strauss-Kahn zou de vrouw haar versie van de feiten verschillende keren hebben gewijzigd.

De vrouw zou daags na de feiten een telefoongesprek hebben gevoerd met iemand die in de gevangenis zit voor drugshandel en in dat gesprek zou ze advies hebben gevraagd over hoe ze financiëel voordeel uit de zaak kan halen. Het gesprek is op band opgenomen. De vrouw zou ook onsamenhangende verhalen hebben verteld over grote sommen geld die ze regelmatig via haar bankrekening doorsluisde naar derden en ze zou  gelogen hebben over haar asielaanvraag. De vrouw betaalde maandelijks honderden dollars aan telefoonkosten en dat bij vijf verschillende maatschappijen.

Verwacht wordt dat de rechter vandaag alvast de voorwaarden van het huisarrest van DSK opheft. Hij zou wel in de Verenigde Staten moeten blijven, maar zou zich gewoon mogen verplaatsen. De kans bestaat ook dat de rechter de ganse zaak annuleert.

In Frankrijk wordt ondertussen al gespeculeerd over de politieke rehabilitatie van DSK. Vele Fransen zijn altijd blijven geloven dat de ex-topman van het IMF het slachtoffer is geweest van een valstrik. Mocht dat waarheid worden dan zou het ongetwijfeld gaan over een van de grootste politieke schandalen in de geschiedenis.

http://www.nytimes.com/2011/07/01/nyregion/strauss-kahn-case-seen-as-in-jeopardy.html?_r=1

http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2011/07/01/97001-20110701FILWWW00336-dskle-guen-denonce-les-speculateurs.php

Bron : The New York Times

take down
the paywall
steun ons nu!