De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De leugens die Nafissatou Diallo de das omdeden
Imf, Arrestatie, Leugens, Dominique Strauss-Kahn, Aanklacht, Vrijlating -

De leugens die Nafissatou Diallo de das omdeden

woensdag 24 augustus 2011 21:18
Spread the love

Cyrus Vance jr., de procureur van Manahttan, vraagt vandaag om alle aanklachten tegen voormalig IMF-baas Dominique Strauss-Kahn in een vermeende verkrachtingszaak te laten vallen.   Hij verdedigt die beslissing in een 25 pagina’s tellend document dat door de krant Le Figaro werd ingekeken. Blijkt dat de steeds terugkerende leugens van het vermeende slachtoffer haar nu finaal de das omdoen.

‘De aard van en het aantal leugens van de aanklaagster maken dat we haar versie van de feiten niet kunnen handhaven boven elke redelijke twijfel, wat ook de waarheid moge zijn en wat er die dag ook tussen de beschuldigde en de aanklaagster moge zijn gebeurd, tijdens hun ontmoeting’, staat er te lezen in de inleiding.

Vance vervolgt door te stellen dat in het Amerikaanse rechtsysteem ‘het erger is een onschuldige te veroordelen dan een schuldige te bevrijden.’ De woorden ‘geloofwaardigheid’ en ‘leugens’ lopen als een rode draad door de tekst die grotendeels is gewijd aan Nafissatou Diallo.

‘Dat iemand gelogen heeft in het verleden wil niet noodzakelijk zeggen dat die persoon onbetrouwbaar is, maar in zowat alle gesprekken heeft Nafissatou Diallo niet de waarheid gezegd over de belangrijke en minder belangrijke zaken in haar leven. Over wat zich in suite 2806 van het Sofitel heeft voorgedaan, heeft ze nooit haar versie gewijzigd; over alles wat zich daarbuiten heeft afgespeeld wel.’

In een eerste versie zou ze zich na de feiten hebben verstopt in de gang, in een tweede versie zou ze na de feiten kamer 2820 hebben schoongemaakt en in een derde versie zou ze kamer 2820 nog vóór de feiten hebben schoongemaakt. ‘Maar de grootste leugen,’ schrijft Vance, ‘is dat ze steeds heeft beweerd slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting in haar thuisland Guinea.’

‘Het feit dat ze de procureurs en ervaren onderzoekers heeft doen geloven dat ze in haar geboorteland het slachtoffer was van een gewelddadige seksuele – maar onbestaande – aanranding en dat ze met eenzelfde attitude over een nieuwe aanranding zou getuigen op het proces, is in de ogen van Vance ‘fataal’.

Ook de medische elementen in het dossier zijn volgens Vance onvoldoende: ‘zo werd geen DNA teruggevonden onder de nagels van Dominique Strauss-Kahn, wat er op kan wijzen dat er geen geweld is gebruikt. De spermavlekken op het tapijt bewijzen niets.’ (Volgens de website The Smoking Gun werden op de vloer spermavlekken teruggevonden van DSK en nog 3 andere ongeïdentificeerde mannen.)

‘Onze bedenkingen bij de geloofwaardigheid van de aanklaagster maken het ons onmogelijk te weten te komen wat er zich in de hotelkamer heeft afgespeeld en beletten ons deze zaak te vervolgen,’ besluit Vance.

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!