De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het logo van MEDCAN VZW

Medische cannabisgebruikers, verenigt u!

vrijdag 3 april 2015 14:20
Spread the love

Even uw aandacht voor een nieuwe patiëntenbelangenvereniging in België! Met trots stel ik u voor: MEDCAN VZW.

MEDCAN VZW wordt gedragen door enkele sterke schouders zoals cannabisonderzoeker Dominique, chronisch pijnpatiënt Pieter, zijn vriendin paramedicus Daisy en mezelf. Wie graag mee wil helpen moet zeker niet twijfelen, alle hulp is welkom!

Enkel mensen die cannabis om medische redenen gebruiken kunnen lid worden. Het lidmaatschap is gratis. We houden bij wie van onze leden toestemming heeft van zijn arts om cannabis te gebruiken en wie hier zelfs een voorschrift voor krijgt. Zo krijgen we een mooi beeld van de situatie in België en kunnen we mensen die ten einde raad zijn verder helpen.

We hebben al enkele verbazingwekkende getuigenissen op onze site staan van mensen die sinds ze cannabis gebruiken in plaats van reguliere medicatie zich stukken beter voelen. Je valt soms achterover van de schrijnende verhalen.

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Rose Mary. Nadat ze een beroerte had gehad kon ze ‘s nachts haar bed niet meer droog houden. Uit de uitslag van een MRI Scan bleek dat de zenuwen van haar blaas naar haar hersenen niet meer werkten. Ze zouden een soort pacemaker inplanten die de blaas stimuleert met stroomstootjes. Gelukkig vond haar arts haar te zwak voor een operatie. Ze was dan ook 30 kg vermagerd in 6 maanden tijd, omdat ze allergisch reageerde op de medicatie kon ze bijna geen eten meer binnenhouden.

Door dit alles ging ze op zoek naar alternatieve geneesmiddelen en zo kwam ze uit bij cannabis. Ze zegt hierover: “Dus ik dacht waarom niet. Waren het
viooltjes of netels
of wat dan ook, ik had het ook geprobeerd. En na de eerste keer wist en
voelde ik dadelijk iets anders, beter, het voelde super.”

Na
weken niet gegeten te hebben heeft ze toen de frigo leeggegeten EN het
binnen gehouden. 
Ze schrijft: “Ik heb het ook dadelijk aan mijn dokters verteld. Natuurlijk kreeg
ik de normale onwetende reacties. Maar niemand zei ‘nee, het is slecht
voor je’.”

And guess what: Sinds ze cannabis gebruikt,
wordt ze ‘s nachts gewoon wakker als ze moet plassen, er was helemaal
niks mis met haar zenuwen!

Bekijk de website hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!