De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Eman al-Obeidi slachtoffer van een  groepsverkrachting.
Libië, Burgeroorlog, Tripoli, YouTube, Eman al-Obeidi, Hotel Rixos, Groepsverkrachting, Gaddafi-regime -

Eman al-Obeidi slachtoffer van een groepsverkrachting.

dinsdag 29 maart 2011 10:00
Spread the love

Halucinante taferelen gisteren in het hotel Rixos in hartje Tripoli, waar een zichtbaar verwarde Eman al-Obeidi, met haar gelaat vol krassen, een groep westerse journalisten vroeg de wereld te vertellen dat ze het slachtoffer was geworden van een groepsverkrachting door aanhangers van het Gaddafi-regime.

Op onderstaande beelden is te zien hoe de vrouw wordt overmeesterd en weggevoerd door de Libische veiligheidsdiensten.

Aanwezige journalisten zeiden de beweringen van al-Obeidi onmogelijk te kunnen nagaan, maar wel dat de vrouw uitzondelijk getroubleerd leek en alle kenmerken vertoonde van een goedgekleede vrouw uit de middenklasse, eerder van een vrijheidsstrijdster die staat te liegen om het regime van Gaddafi in verlegenheid te brengen.

Of ze al dan niet de waarheid vertelt zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen; wel dat ze uitzonderlijke moed toonde en aan het licht bracht wat Gaddafi met mensen doet die zijn regime niet gunstig gezind zijn.

Op een persconferentie later op de dag vertelde een woordvoerder van het Libische regime dat de vrouw dronken was en waarschijnlijk ook psychisch gestoord.

De ouders van Eman al-Obeidi zeggen ondertussen te zijn gecontacteerd door Gaddafi-getrouwen met het aanbod om de vrouw vrij te laten in ruil voor het intrekken van de verkrachtingsclaim. Ze zou worden vastgehouden in een van Gaddafis hoofdkwartieren in Bab Al-Aziziya.

http://www.newser.com/article/d9m88p9g0/parents-of-libyan-woman-who-claimed-rape-tell-tv-shes-held-hostage-at-gadhafis-compound.html 

http://www.youtube.com/watch?v=GN2BAcATMHg&NR=1

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!