De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Welkom in het nieuwe Libië, waar islamisten het leven van elke vrouw tot een hel zullen maken’
Libië, Nato, R2P, Islamisten -

‘Welkom in het nieuwe Libië, waar islamisten het leven van elke vrouw tot een hel zullen maken’

dinsdag 25 oktober 2011 11:38
Spread the love

Welkom in het nieuwe Libië, schrijft Pepe Escobar op Asia Online, waar intolerante islamitische milities het leven van elke vrouw tot een hel zullen maken. Waar honderdduizenden sub-saharische Afrikanen – die niet konden vluchten- genadeloos zullen worden vervolgd. Waar natuurlijke rijkdommen zullen worden geplunderd. Waar de verzameling door islamisten buit gemaakt luchtafweergeschut een uitstekende reden zal vormen om de ‘war on terror’ eeuwig te laten duren. En waar een bloedige burgeroorlog zal onstaan eens duidelijk wordt dat de Tripolitania zich niet zullen laten regeren door de achterlijke Cyrenaica, het kerngebied van de opstand tegen kolonel Gaddafi.

Dictators wereldwijd doen er goed aan om een levensverzekering bij Nato Inc. af te sluiten. Hosni Mubarak (Egypte), Zine al-Abidine Ben Ali (Tunesië) en Ali Abdullah Saleh (Jemen) waren slim genoeg om dat te doen. Dat er nooit R2P (NGO-term voor Responsibility to Protect) zal komen om Tibet, Ujghur, Myanmar, Oezbekistan, de Koerden in Turkije of de Pashtun te bevrijden weten we allemaal.

En we weten ook dat ‘change the world can believe in’ die dag zal zijn waarop de Navo een no-fly zone boven Saoedi-Arabië afkondigt om de Sjiïeten in de oostelijke provincie te beschermen, terwijl het Pentagon bommentapijten strooit op die duizenden, middeleeuwse corrupte prinsen van het Huis van Saud.

http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MJ22Ak03.html

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!