De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ecologisch debat op Manifiesta (Bredene aan zee) zaterdag 24 september
België, Debat, Klimaatopwarming, Bredene, Festival Manifiesta -

Ecologisch debat op Manifiesta (Bredene aan zee) zaterdag 24 september

zaterdag 10 september 2011 01:20
Spread the love

Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid nodigt jullie uit voor het ecologisch debat: “Linkse alternatieven in de strijd tegen de klimaatopwarming” Dat gaat door in het kader van Manifiesta/Che Presente. Bekijk plaats en prijzen in het volledig programma op www.manifiesta.be
We bemannen daar een informatiestand over het klimaat met zowel materiaal van KSR als van de Klimaatcoalitie.  Kom eens kijken.

Het debat: “Linkse alternatieven in de strijd tegen de klimaatopwarming”:

Alma De Walsche, journaliste bij MO modereert. Gastsprekers: Ricardo Petrella, Italiaans politicoloog en economist, zal de problematiek vanuit een mondiaal oogpunt belichten. Myriam Djegham, activiste bij MOC, heeft het over de rol van de arbeiders en in haar kielzog de syndicale beweging in de strijd tegen klimaatsverandering. Tom de Meester, energiespecialist PVDA, spreekt over het internationale energiebeleid dat scheefgegroeid is. Monopolies van energiereuzen staan een efficiënt klimaatbeleid in de weg. Fabiola Bueno, professor en milieu-activiste, is onze Cubaanse gaste. In 2006 erkende het WWF Cuba als enige land dat een hoge sociale ontwikkeling combineert met een kleine ecologische voetafdruk.

Ze legt ons uit dat kiezen voor een economie die tegemoetkomt aan de noden van de mensen hiervoor de voorwaarde is. Kan Cuba ons inspireren in de strijd tegen de klimaatopwarming en voor het behoud van onze planeet voor de toekomstige generaties? De Belgische en internationale sprekers gaan deze denkoefening aan.

Bron : CJS / KSR

Luc Schrijvers is lid van KSR  België.

take down
the paywall
steun ons nu!