De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Druk op Dexia neemt toe voor banden met bezetting
Intal, Dexia Israël, Israël koloniseert - Dexia financiert -

Druk op Dexia neemt toe voor banden met bezetting

dinsdag 3 mei 2011 23:07
Spread the love

Volgende week woensdag 11 mei organiseert Dexia zijn jaarlijkse AV. Voor het platform ‘Israël koloniseert – Dexia financiert’ de aanleiding om een oproep te doen om er met zo veel mogelijk mensen naartoe te gaan.

Vandaag, een week voor de algemene vergadering, lijkt de druk op Dexia toe te nemen en klinkt te vraag om de banden met de bezetting te verbreken steeds luider. Sinds vorige week komt er ook steeds meer politieke steun.

Dinsdag 26 april werd Vlaams Mininster-President Kris Peeters bevraagd door Jan Roegiers in de zitting van de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden en Internationale Samenwerking. In het verslag (p.16-20) kan je lezen dat Peeters het eigenlijk ook allemaal niet meer weet. Hij engageert zich om ” … (te) proberen de achterdocht over deze zaak van minstens twee parlementsleden definitief weg te werken”. Op de AV van volgende week kan hij uitleg aan Dexia-voorzitter Dehaene komen vragen.

Nog op dinsdag 26 april werd er een motie goedgekeurd door de provincie Henegouwen die van Dexia vraagt om alle banden met de bezetting te verbreken. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat ik indiener Serge Hustache nog moet contacteren. Misschien wil hij zijn bedenken en vragen persoonlijk overmaken aan voorzitter Dehaene tijdens de AV.

En het bleef maar doorgaan. Gisteren 2 mei werd Brussels Minister Vanraes in het Brussels Parlement bevraagd door Elke Van den Brandt en Fouad Ahidar. In het verslag kan je lezen dat Minister Vanraes zich engageerde om zijn kabinetchef naar de AV van 11 mei te sturen omdat hij het ook allemaal niet meer wist. Hij gaf zelfs mee dat de Brusselse Regering “ervoor gewonnen is dat het filiaal wordt afgestoten”.

Bron : Mario Franssen / Intal

Verontwaardigd, hmmm, en optimist. Daarom ben ik actief bij intal. Als vrijwilliger in Leuven maar ook op het secretariaat.

Luc Schrijvers is lid van Intal.

take down
the paywall
steun ons nu!