De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Foto: Theo Beck

Bleri Lleshi: ‘Wat na corona?’ Brief aan Vlaanderen

vrijdag 19 maart 2021 16:35
Spread the love

 

Filosoof Bleri Lleshi stelt zijn nieuwste boek voor. Niet in levende lijve, maar in een livestream vanuit de Turbinezaal.
Lleshi gaat in gesprek met Stéphanie De Maesschalk (UGent, centrumarts in opvangcentrum voor asielzoekers (Fedasil)).

In zijn nieuwste boek gaat Bleri Lleshi verder in op zijn pleidooi om het roer om te gooien. Want corona heeft een aantal problemen op scherp gezet: willen we echt terug naar het oude ‘normaal’ van besparen in de sociale zekerheid, de zorg en het onderwijs, en fiscaal pamperen van superrijken? Naar een wereld waar de mensen die de samenleving rechthouden géén helden zijn?

Maar de crisis maakt ook duidelijk dat de mens supersociaal, solidair en zorgzaam is. Voor Bleri Lleshi is dat geen verrassing. Al meer dan tien jaar doorkruist hij Vlaanderen om te spreken over hoop en liefde. We staan op een kruispunt. Ofwel misbruiken machthebbers deze crisis. Ofwel grijpen we dit moment om te kiezen voor positieve verandering: naar een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving.

 

Programma:

20.00 Bleri Lleshi stelt zijn boek voor

20.30 Stéphanie De Maesschalk reageert op het boek en gaat onder leiding van Keltoum Belorf (journaliste DeWereldMorgen.be) in gesprek met Bleri Lleshi

21.30 einde

Muzikaal intermezzo door Gianni Marzo

 

Meer info (persartikels en reacties) op de website van Uitgeverij EPO

 

Praktische informatie:

Co-org.: Masereelfonds, De Centrale & Bleri Lleshi

Inschrijven via hier.

Na inschrijving ontvang je een YouTube-livestreamlink waarmee u de voorstelling kan volgen. Kort voor de start wordt deze link sowieso publiek gemaakt waardoor ook late beslissers vlot binnen geraken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!