Historische stemming VN-Resolutie 2728. UN Photo/Loey Felipe
Walter Cornelis

Petitie: implementeer resolutie 2728 van de Veiligheidsraad: staakt-het-vuren in Palestina

Het Israëlische oorlogskabinet weigert de besluiten van de Veiligheidsraad uit te voeren in overeenstemming met resolutie 2728 – gedateerd 25.03.2024.

vrijdag 5 april 2024 15:18
Spread the love

 

Daarom:

  1. Moet de Veiligheidsraad onmiddellijk besluiten een VN-Vredeskorps in te zetten om de doorgang van Egypte naar de Gazastrook te openen voor alle voedsel-, medische en energievoorraden, evenals voor medisch personeel.
  2. Vóór 1 mei 2024 moet het Israëlische leger zich terugtrekken uit de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Gazastrook, terwijl tegelijkertijd alle Hamas en andere milities zich moeten terugtrekken uit de Gazastrook. Tot de verkiezingen van 8 september 2024 en de vorming van een regering zal Palestina worden bestuurd en beveiligd door de VN.
  3. Vóór 1 mei 2024 moet Hamas alle gevangenen vrijlaten en moet Israël tegelijkertijd alle Palestijnse gevangenen overdragen aan het VN-Vredeskorps en hen onder de jurisdictie van het Internationale Gerechtshof in Ramallah plaatsen.
  4. Op zondag 8 september 2024 moeten parlementsverkiezingen worden gehouden onder alle volwassen Palestijnen binnen en buiten het land, onder het exclusieve gezag en de exclusieve organisatie van de VN.
  5. Op dezelfde dag, zondag 8 september 2024, moeten er verkiezingen worden gehouden voor de Knesset in Israël. Inwoners van de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever kunnen stemmen per brief of in West-Jeruzalem en Tel Aviv.
  6. Vertegenwoordigers van Israël en Palestina, bemiddeld door VN-afgevaardigden, moeten vóór 30 juni 2024 een overeenkomst sluiten over het vrije verkeer van goederen, diensten, kapitaal en mensen. De implementatie van deze overeenkomst betekent dat alle wegversperringen en controleposten moeten worden opgeheven.
  7. Onmiddellijk na 30 juni 2024 moet de Algemene Vergadering van de VN Palestina erkennen als volwaardig lid van de VN. De Veiligheidsraad moet het besluit van de Algemene Vergadering aanvaarden.

Onderteken deze petitie online

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!