Foto: ACV Airport
Video -

Enquête ACV Airport bij luchthavenpersoneel: ‘1 op 4 collega’s voelt zich vaak onveilig op werk’

Meer dan 800 werknemers actief op de luchthaven vulden afgelopen zomer een enquête van ACV Airport in. Het gaat om personeel actief in de catering, cleaning, check-in, security, cabincrew … Er komen enkele zorgwekkende resultaten naar voren, waarvoor ACV Airport constructieve oplossingen voorstelt.

donderdag 9 november 2023 14:50
Spread the love

 

Enkele opvallende en zorgwekkende resultaten:

  • 1 op 4 collega’s voelt zich heel vaak of bijna altijd onveilig op het werk.
  • 70% ervaart een hoge tot zeer hoge werkdruk en 55% van de werknemers zegt dat de job een negatieve tot zeer negatieve impact heeft op de gezondheid.
  • 70% van de werknemers vindt dat er te weinig voorzieningen zijn voor het personeel.
  • 64% van de werknemers vindt het gebrek aan onderhoud van de BAC infrastructuur problematisch.
  • Meer dan de helft geeft aan dat BAC zeer weinig aandacht heeft voor de veiligheid en gezondheid van het personeel.
  • Het openbaar vervoer is niet aangepast aan de flexibele werktijden. 76% komt daarom met de wagen naar het werk. Een kwart van die collega’s verliest meer dan half uur verplaatsingstijd van de parking naar de werkplek!

ACV Airport – wat een samenwerkingsverband is tussen ACV V&D, ACV Puls en CNE – stelt daarom 17 oplossingen voor. Hun eisen gaan over een betere verloning, mobiliteit, veiligheid, werkdruk, infrastructuur, personeelsvoorzieningen en werknemersinspraak.

Zo vragen ze onder andere meer parking dicht bij de luchthaven voor het personeel, een bedrijfsrestaurant voor alle werknemers op de luchthaven en een structureel overleg met de luchthavenuitbater.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!