Foto: Katrien Demuynck

Rechter herstelt stakingsrecht in 20 Antwerpse Delhaize-winkels

Het recente vonnis in kortgeding dat actievoeren verbood in 20 Antwerpse winkels gedurende de hele maand april is door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg teniet gedaan. Concreet betekent dat de werknemers weer sociale actie mogen voeren in de betreffende winkels, zo meldt ACV-Puls.

vrijdag 21 april 2023 18:29
Spread the love

 

“ACV Puls benadrukt dat met dit vonnis actie voeren een belangrijk en fundamenteel recht is van werknemers en hun vakbonden”, verklaart Veerle Verleyen van ACV Puls. “Voor ons primeren sociale rechten van werknemers op de louter economische logica.”

Dit vonnis is een stevige opsteker voor de vakbonden, die steeds vaker geconfronteerd worden met eenzijdige verzoekschriften op vraag van werkgevers en deurwaarders geflankeerd door politie aan stakingspiketten. Die proberen zo stakingen te breken.

“Zolang Delhaize niet op onze eisen wil ingaan om in overleg tot een redelijke oplossing te komen, blijven we actievoeren. Hoog tijd voor een sterke sociale dialoog, hoog tijd voor een eerlijke retailsector”, besluit Veerle Verleyen.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!